7

7 Redenen om te gaan hiken

Hiking is een recreatieve activiteit waarbij we lopen omdat we dat willen, niet omdat we het moeten. De reis is belangrijker dan het doel of de bestemming. De redenen waarom we dit doen variëren per persoon en per keer. De meeste mensen gaan hiken vanwege één of meer van de onderstaande redenen:

  • hiking is een goede work-out, welke uw algemene conditie enorm zal verbeteren. De natuurlijke loopbeweging geeft u een effectieve work-out met minimale inspanning. Tevens heeft u volledige controle over de intensiteit en de lengte van de work-out. Veel mensen doen dit als onderdeel van hun fitness routine. Volgens wetenschappers is het zelfs de beste vorm van lichaamsbeweging.
  • Hiking is een goede manier om de natuur te verkennen. De meeste mensen vinden het leuk omdat het hen weer in contact brengt met de natuur. D.m.v. hiking kunt u de mooiste plekken op aarde herontdekken en weer in aanraking komen met de gevarieerde flora en fauna. Stranden, woestijnen, bossen, heuvels en bergen vereisen allemaal een eigen manier van lopen, zodat een ieder iets naar zijn gading kan vinden.
  • Het is gemakkelijk om met hiking te beginnen, en het vereist weinig materieel. Een goed paar wandelschoenen, wat outdoorkleding en een kleine rugzak zijn voldoende voor een gemiddelde wandeltocht. De wandeltechniek is iets wat je van kinds af aan al beheerst, en voor een gemiddelde hike hoeft u niets extra te weten.
  • Hiking is een activiteit die de mogelijkheid tot groei in zich heeft; uw kennis en vaardigheden verbeteren naarmate u vordert. Voor beginners omvat het een simpele veilige Wandeling op een afgebakend pad, en voor experts omhelst het bergbeklimmen, survival, hunting en navigeren.
  • Hiking kan het beginpunt zijn voor vele andere outdooractiviteiten waar hiking een onderdeel van is, zoals rotsklimmen, bergbeklimmen, kamperen, paragliding en vele andere outdoor activiteiten.
  • Je kunt het gehele jaar door hiken. Veel mensen vinden de verschillende omstandigheden verbonden aan de seizoenen juist één van de leukste facetten van hiking. De bladeren in de herfst, de winterse sneeuw, het frisse groen in de lente en de hitte van de zomer….
  • Hiking is ook een goede manier om alles van je af te zetten en te ontkomen aan de alledaagse stress in het leven. Je kunt het delen met anderen, of helemaal alleen doen. Veel mensen gaan vaak een stukje wandelen om het hoofd leeg te krijgen. Hiking is perfect om te ontspannen, maar ook om uw grenzen te verkennen.
CategoriesHiking