H

Hoe pak je je rugzak in voor een hiking avontuur?

Hoe pak je je rugzak in voor een hiking avontuur

De route bepaald. Al je last-minute reisspullen zijn net op tijd aangekomen. Je bent voorbereid op alles… nou ja, bijna alles. In de hoek van je kamer ligt nog steeds het grote onbekende: je rugzak. Op dit moment lijkt het nog zo gemakkelijk. Hij is zo leeg. Kijk naar al die zakken, gewoon wachtend om gevuld te worden. Het is een opwindende maar ook ontmoedigende gedachte: over een paar dagen vul je deze rugzak alleen met het essentiële en loop je weg van je alledaagse leven.

Mijn interesse in backpacken komt niet voort uit de wens van slapen in de open lucht. Ook word ik niet warm van het idee van totale eenzaamheid of de belofte van sterrenhemels. Wat mij aantrekt in hiken of backpacken, is het idee dat ik sterk genoeg kan zijn en in staat ben alles wat ik nodig heb om te overleven, op mijn eigen rug kan dragen.

Echter, backpacken kan snel veranderen van een droom in een nachtmerrie als je het niet correct aanpakt. Om het meeste uit je backpacking avontuur, is het belangrijk om vertrouwd te raken met je uitrusting en te begrijpen hoe je je spullen kunt voorbereiden en inpakken.

De tien onmisbare dingen bij hiken

Elke wandeling is anders. Sommige zijn kort en vereisen minimaal materiaal, terwijl andere dagen of zelfs weken planning vereisen. Ongeacht de aard van je bestemming, overweeg de “tien essentials” als het gaat om wandelen.

Navigatie

Er zijn verschillende navigatiesystemen die je zullen helpen bij het plannen en voorbereiden van je reis. Gangbare apparaten zijn onder andere een oplaadbaar GPS-systeem of satelliettelefoon, een kompas en een topografische reliëfkaart.

Daag jezelf uit

Probeer jezelf te oriënteren in je achtertuin of buurt met een kompas en kaart voor je grote avontuur.

Verlichting

Je zult waarschijnlijk een conventionele lichtbron gebruiken tijdens een backpacking trip. Lampen met een sterke LED-lamp zijn essentieel in de natuur, of het nu een hoofdlamp, zaklamp of lantaarn is. Vergeet geen extra batterijen in te pakken!

Zonbescherming

Iedereen houdt van een zonnige dag tijdens het backpacken, maar te veel zon is niet goed voor je huid, ogen en hydratatie. Bescherm jezelf door lichtgewicht lagen, zonnebril, SPF (zonnebrand) en een hoed in te pakken.

Isolatie

Denk verder dan wat je normaal gesproken draagt als lagen. De natuur is onvoorspelbaar en je lichaam kan moeite hebben met reguleren wanneer het hard werkt. Afhankelijk van je locatie en het seizoen, bereid je voor op het slechtste weer dat je zou kunnen tegenkomen. Begin met het volgen van een drie lagen systeem: een thermische basislaag, een tussenlaag of fleece en een geïsoleerde buitenlaag. Veel avonturiers zullen ook een donsjack of geïsoleerde jas in hun arsenaal opnemen. Het is belangrijk om je lichaam te kennen en te herkennen hoe goed je reguleert bij extreme temperatuurschommelingen.

Eerste hulpbenodigdheden

Pas je EHBO-kit aan voor elk avontuur. Doe wat onderzoek naar essentiële EHBO-benodigdheden (zwachtel, ibuprofen, een sterilisatiesysteem) en bouw het van daaruit op.

Vuurbenodigdheden

Niet alleen heb je een aansteker nodig om je kampvuur aan te steken, maar je moet mogelijk ook een vuur creëren en onderhouden voor noodgevallen. Overweeg waterdichte lucifers en een kleine vuurstarter om je zaklampen aan te vullen.

Reparatieset & Gereedschap

Reparatiesets kunnen vaak bestaan uit alledaagse huishoudelijke artikelen. Begin met het verzamelen van benodigdheden die gebruikt kunnen worden in geval van defecte uitrusting: ducttape, touw, tie-wraps en veiligheidsspelden zijn een goede basis. Naast je reparatieset, neem ook een klein zakmes of multitool mee.

Voeding

Een van de beste dingen aan wandelen en backpacken is al het lekkere eten waarvan je kunt genieten! Het is aan jou om de juiste hoeveelheid in te pakken om je lichaam gevoed te houden, aangezien het onwaarschijnlijk is dat voedsel gemakkelijk toegankelijk zal zijn tijdens je trektocht (tenzij het bessenseizoen is – gratis snacks!). Neem minstens één extra dag aan eten mee, mocht je reis langer duren dan verwacht. Zoute en gedehydrateerde voedingsmiddelen zijn geweldig voor voeding tijdens het wandelen. Denk aan gedroogd fruit en noten, mueslirepen en gedroogde worst.

Hydratatie

Afhankelijk van het seizoen en de locatie van je trektocht kan water een kostbaar goed zijn. Leer je waterfilter kennen voordat je op je backcountry-reis gaat. Er zijn tientallen watersystemen voor filtratie die sterk zullen variëren in gewicht, grootte en efficiëntie, dus doe wat onderzoek om te beslissen welke het beste voor jou is. Het is raadzaam om een ​​vat mee te nemen dat minimaal 3 liter kan dragen.

Noodonderdak

Ongeacht of je een minimalistische kampeerder bent, is een noodonderkomen essentieel om je backpacking-uitrusting compleet te maken. De juiste keuze hangt ook af van hoeveel gewicht je wilt dragen. Kies voor tenten die ergens tussen de 1 en 3 kilo wegen, of sla de tent over en draag een bivy-zak, hangmat of ruimte-deken. Wat de juiste keuze ook is voor jou, het is belangrijk om je voor te bereiden op extreme weersomstandigheden.

Niet essentiële items / gewicht beheren

Naast de “tien essentiële” zijn er extra benodigdheden of “luxe items” die vaak stiekem je rugzak insluipen. Onthoud dat elke gram telt bij het backpacken, en die extra items stapelen zich snel op. Niet-essentiële items kunnen bijvoorbeeld kampeerschoenen, een kussen of stoel voor backpacken, een zware camera of boeken/notitieboekjes zijn. Hoewel één of twee van deze items misschien op het spoor belanden (ik hou van een goed paar kampeerschoenen op een backpacktocht), zal je een gelukkigere wandelaar zijn zonder het extra gewicht, en het is het beste om de meerderheid van je “luxe items” thuis te laten.

Doe de uitdaging: Verminder gewicht door fancy hygiëneproducten zoals zeep, deodorant en gezichtslotion niet mee te nemen. Het is prima om een paar dagen een beetje te ruiken.

Wow, dat zijn veel spullen! Maar vrees niet: volg de ABC’s van het inpakken van je rugzak en je wordt snel een professional.

ABC van het inpakken van je rugzak

A – ACCESSIBILITY

Bij het inpakken van je tas is het het beste om na te denken over hoe toegankelijk je een item gedurende de dag nodig hebt. Bijvoorbeeld, je hebt je slaapuitrusting pas nodig wanneer je ’s avonds op de camping aankomt, dus items zoals je tent, slaapmat en slaapzak kunnen dichtbij de onderkant van je tas worden geplaatst.

Items zoals je regenjas, waterfilter, kaart, zonnebrandcrème en snacks voor onderweg hebben mogelijk direct gebruik nodig gedurende de dag en moeten worden opgeborgen waar ze gemakkelijk toegankelijk zijn. De bovenkant van de tas (of de bovenklep die over het hoofdcompartiment past) is een geweldige plek om items op te bergen die veel gebruikt zullen worden. Andere gemakkelijk toegankelijke compartimenten zijn de zijzakken of het gaasvak aan de buitenkant van de rugzak. 

B – BALANS

Balans vinden in je rugzak is waarschijnlijk de moeilijkste uitdaging bij het klaarmaken om de weg op te gaan. Je moet in gedachten houden dat je heupriem het grootste deel van het gewicht moet dragen, dus houd je zwaarste items bij je kern. Hieronder vallen je trailmaaltijden, tent en andere omvangrijke diverse items. Berg je middelzware items, zoals je slaapzak, onder de heupriem op. Tijdens het wandelen mag je geen significante trekkracht voelen vanaf één kant. Controleer regelmatig bij jezelf en je spieren tijdens het wandelen om ervoor te zorgen dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld, en wees niet bang om te stoppen en aanpassingen te maken!Doe de uitdaging: Berg al je items in je rugzak op waar je denkt dat ze moeten gaan. Kan je rugzak zelfstandig blijven staan ​​zonder om te vallen? Zo ja, goed gedaan! Dat is een behoorlijk goede indicator dat je rugzak goed in evenwicht is.

C – COMPRESSIE

Het laatste onderdeel van de ultieme inpakklus is het zo compact mogelijk maken van je rugzak. Net als bij het inpakken van de kofferbak van je auto of spullen in een koffer, wil je ervoor zorgen dat je elke centimeter ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt. Vul de ruimtes rond grotere items zoals je tent en slaapzak met kleinere, meer buigzame items zoals kleding. Dit stadium van inpakken kan aanvoelen als een workout op zich! Tegen het einde moet je rugzak aanvoelen als één groot geheel in plaats van veel afzonderlijke items. Laat geen lege ruimtes ongebruikt.Doe de uitdaging: Duw je vuist in je rugzak en voel blindelings rond voor lege ruimtes. Doe je best om items lager in je rugzak te verplaatsen om alle gaten te vullen. Als je zweet, ben je goed bezig!

Het perfect inpakken van een rugzak vergt jarenlange oefening. Na verloop van tijd zul je ontdekken wat voor jou en je lichaam werkt en wat niet. Investeren in kwalitatieve uitrusting zal je helpen gewicht te besparen en het organiseren van je spullen zal intuïtiever worden. Het belangrijkste is om niet gefrustreerd te raken. Neem de tijd en pas items aan als er iets niet goed aanvoelt. Je wilt je rugzak onder controle hebben, niet onder controle staan van je rugzak. Oefen thuis voor de grote reis en, het allerbelangrijkste, heb plezier!