ABC van Hiking

Hiking, Wandelen, Kamperen & Outdoor SurvivalWelkom bij ABC-van-Hiking.nl, de Wandel, Hiking, Kampeer & Outdoor Survival Info Portal. Op deze informatieve website bieden wij je alles over Hiking, Wandelen en Kamperen. Voor vele Hiking Spullen ga je naar onze Hiking- en Wandeluitrusting Shop. Voor Hiking en Wandelvakanties openen wij binnenkort een Hiking Vakanties & Wandelreizen gedeelte.

Net zoals op al onze ABC websites, beginnen we met de Basics van Hiking, de Geschiedenis en Achtergrondinformatie over Hiking waarmee je op de hoogte raakt van het onderwerp. Vervolgens komen alle verschillende Hikingdisciplines en Wandeltechnieken aan bod. Daarnaast in detail de Wandeluitrusting met uitleg over al de Wandelspullen, met Koopwijzers & Tips. Als je van plan bent om te gaan Wandelen dan is er een checklist van weetjes over de planning en de aanschaf, in het Hikingvoorbereidingen-gedeelte. We behandelen ook de gevaren die je onderweg tegen kunt komen, zoals noodweer en slangen, verder de veiligheid waar je aan moet denken en EHBO. In het Navigatiegedeelte leer je alles over Oriënteren en Navigeren op Wandeltochten. Ook is er een Hikingwoordenboek, met definities & termen. Dit alles en meer is te vinden in de volgende secties:

De missie van ABC-van-Hiking is om een buitengewoon complete, informatieve en leuke Hikinggemeenschap te worden. Daarom nodigen we jou uit om je kennis en ervaringen op het gebied van Hiking te delen en toe te voegen aan onze site. Alle artikelen, foto´s of informatie zijn welkom. We zullen je bijdrage op de site plaatsen en jou, indien gewenst, als auteur bij het artikel met naam en eventuele site-link vermelden.