O

Outdoor Slapen – Buiten Slapen Zonder Tent

Een ander alternatief om niet in je eigen huis, in een hotel of in een hutje te slapen, is natuurlijk ook altijd nog het slapen zonder dak boven je hoofd, onder de sterrenhemel. De meeste mensen die dit doen maken nog wel gebruik van slaapmatjes en slaapzakken. Gewoon op de grond gaan liggen met alleen je kleding als bedekking wordt niet aangeraden, zelfs niet onder de beste omstandigheden.

Mensen genieten van buiten slapen voor de volgende redenen:

  • Het bespaart je de moeite een tent mee te dragen en op te zetten aan het eind van de Wandeldag. Ook al worden tenten steeds lichter en kleiner, ze blijven nog steeds een zware last.
  • Slapen zonder dak boven je hoofd geeft een uniek gevoel van vrijheid, en je voelt jezelf deel van de natuur in de nacht. Vooral de overgang van avond naar nacht naar ochtend is iets wat je eigenlijk zonder dak zou moeten meemaken. Veel mensen die het meegemaakt hebben zullen je dit vertellen.
  • De gehele nacht buiten verblijven brengt je wellicht in contact met de nachtelijke flora en fauna, die je misschien zelfs (prettig of onprettig) verrassen.
  • Buiten slapen zodat je alles ziet en alle geluiden hoort is een veel indrukwekkendere ervaring dan dan dat je bedekt bent door een Tent.

Uiteraard sta je zonder tent volledig bloot aan de elementen; zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de Weersverwachtingen en de nacht temperaturen voordat je besluit in de buitenlucht te overnachten. Win tevens informatie in over mogelijk bedreigende dieren die er ’s nachts leven, of de aanwezigheid van muggen. Ook al bieden bergtoppen het mooiste uitzicht, raden wij aan deze te vermijden. De sterkere wind en de onbetrouwbare weersomstandigheden kunnen dit een slechte slaapplaats maken.

 

Als je ook maar enigszins twijfelt, neem dan een tent mee. Als de omstandigheden dan alsnog goed blijken te zijn kan je er altijd nog voor kiezen niet in je tent te slapen. Zodoende heb je toch nog de optie om beschut onder een dak te slapen.

 

In volgende blogs kijken we naar geïmproviseerde tenten & schuilplekken wat een oplossing kan zijn als je niet een goede tent bij je hebt maar wel onderdak nodig hebt. 

CategoriesOutdoor